Billig varmepumpe – den billigste løsning er ikke altid den bedste
Skrevet d. 24. februar 2022
af Lasse Damgaard
Der er stor prisforskel på forskellige typer af luft til vand-varmepumper. Skal man så bare købe den billigste? Det korte svar er: Nej.
Som med så mange andre ting på markedet hænger pris og kvalitet som oftest sammen, når det kommer til luft til vand-varmepumper.
Derfor er det sjældent klogt at anskaffe sig den allerbilligste model, man kan støve op.
Til gengæld er det heller ikke altid pengene værd at købe den dyreste og største luft til vand-varmepumpe, man kan finde. De bedste modeller – og de bedste investeringer – findes typisk midt i mellem.
Amalo har researchet i timevis på forskellige typer af varmepumper, og vores holdning er klar: Vi har én foretrukken luft til vand-varmepumpe. Det er den og kun den, vi tilbyder vores kunder, da vi mener, at det er netop den varmepumpe, der giver mest værdi og mest varme for pengene.
Billig varmepumpe er sjældent lig med kvalitet
Som grundregel kan man gå ud fra, at en luft til vand-varmepumpe til en højere pris vil resultere i en varmepumpe af bedre kvalitet med længere levetid, højere energieffektivitet og lavere støjgener.
En luft til vand-varmepumpe i den billigere ende vil omvendt – som hovedregel – give dig en pumpe med en kortere levetid, og som både er mindre energieffektiv og har et højere lydniveau.
Amalos store kærlighed er en Panasonic Monoblock
Som nævnt har Amalo valgt kun at forhandle én luft til vand-varmepumpe, nemlig en Panasonic Monoblock, som du kan få et godt billede af her og nørde videre med her, hvis du er til den slags.
Grunden til, at vi har kastet vores kærlighed på netop denne varmepump, er groft set to ting: Tilbagebetalingstiden og den såkaldte T-CAP-funktion.
Tilbagebetalingstiden først. Det mest retvisende billede af, hvor god en investering en varmepumpe er, får du ved at dividere prisen på installationen med den forventede forbrugsbesparelse. Her ligger Panasonic Monoblock ofte med den laveste tilbagebetalingstid på markedet. Dyrere modeller med højere SCOP-værdi har ofte en noget længere tilbagebetalingstid – altså det tidspunkt, hvor investeringen er tjent hjem.
Og så T-CAP-funktionen, der betyder "total kapacitet" og dækker over, at Panasonic Monoblock varmepumper – modsat andre modeller på markedet – kan holde sin effekt, selv når det er meget koldt udenfor. Hvor andre varmepumper bliver mindre effektive i frostvejr, kan vores foretrukne varmepumpe holde sin nominelle effekt helt ned til minus 20 grader.
Få tilbud med få klik
Indtast din adresse i formularen øverst på siden, og få – ved at udfylde enkelte oplysninger om din bolig – et skræddersyet tilbud på en luft til vand-varmepumpe, der viser, hvor meget du kan spare ved at takke ja til en varmepumpe fra Amalo.
Er billigst eller dyrest bedst?
Billigst er ikke altid bedst, og det er dyrest heller ikke nødvendigvis. Det er nemlig ikke altid pengene værd at købe den dyreste og største luft til vand-varmepumpe, man kan finde. De bedste modeller – og de bedste investeringer – findes typisk midt i mellem billig og dyr.
Hvorfor foretrækker Amalo Panasonic Monoblock?
En af grundene er, at hvor andre varmepumper bliver mindre effektive i frostvejr, kan vores foretrukne varmepumpe holde sin nominelle effekt helt ned til minus 20 grader.
Hvorfor ikke bare købe den dyreste varmepumpe – den er vel bedst?
Dyrere modeller med højere SCOP-værdi har ofte en noget længere tilbagebetalingstid – altså det tidspunkt hvor investeringen er tjent hjem – og derfor er det ikke nødvendigvis en god investering af købe den dyreste varmepumpe.