SIMPLE OG NEMME

Luft til vand-varmepumpe løsninger

Vi har taget valgene for dig og valgt de bedste
varmepumpeløsninger på markedet.

PASSER DE FLESTE
amalo-tank-illustration

Amalo Smart

Fylder meget lidt og løber aldrig tør for varmt vand. Nogen kan opleve mindre vandmængde/vandtryk på det varme vand - men det er sjældent.

Amalo Smart
50 x 56 x 19 cm ( H x B x D )
amalo-tank-illustration

Amalo Tank

Kan monteres på væggen over f.eks. gulvvarme og kan vende begge veje. Den fylder en del mere end Amalo Smart og kan løbe tør for varmt vand.

solution-amalotank
130 x 56 x 56 cm ( H x B x D )
amalo-tank-illustration

Amalo KombiTank

Alt i én-løsning, hvor mange komponenter er en del af produktet (f.eks. cirkulationspumpe og buffertank). Den er gulvstående og kræver 1,9 meter i frihøjde.

amalo-kombitank
177 x 64 x 69 cm ( H x B x D )

Vi tilbyder også serviceaftaler
til alle vores varmepumpeløsninger.

DET MILJØRIGTIGE VALG

Hvorfor vælge en varmepumpe?

Der er flere gode grunde til at vælge en varmepumpe. Her er nogle af fordelene ved at vælge en varmepumpe i stedet for et olie- eller gasfyr.

home

Billig varme til dit hus

Med en SCOP-faktor op til 5 får du en af markedets absolut mest energieffektive løsninger til dit hus.

frost

Samme stabile ydelse i frostvejr

Vores 5 kW varmepumpe leverer også 5 kW i minusgrader – det er unikt og giver dig et stabilt varmesystem.

temp-up

Automatisk varmestyring

Når udetemperaturen skifter, justerer varmepumpen selv effekten og giver optimalt indeklima og lavest forbrug.

leaf

Miljørigtig opvarmningsform

Med en luft til vand-varmepumpe genbruger du varmen i udeluften til at opvarme din bolig og dit brugsvand.

amalo-levering

Kan installeres hurtigt

Du behøver ikke vente på energitilskuddet, og samlet set får du en billigere løsning ved ikke at vente.

badge-percent

Besparelser på op til 70 %

På et gammelt oliefyr kan besparelsen være helt op til 70 %. Har du et gasfyr, er der også penge at hente.

Spørgsmål & Svar

Ofte stillede spørgsmål

Her finder du svar på de spørgsmål, vi får mest.

okonomi

Økonomi

Har du spørgsmål til økonomien i varmepumpen, er det her, du finder svaret

Hvad koster en luft til vand-varmepumpe?
Prisen på en varmepumpe varierer fra hus til hus. For ikke at give dig falske forventninger, har vi gjort det så nemt som muligt at få en håndfast pris.

Det skal siges, at den hurtigste måde at finde din pris på, er ved at gå igennem vores tilbudsgenerator på forsiden. Her kan du placere alle de elementer i installationen, som vi skal have vished om for at kunne give dig et tilbud.
Kan jeg få finansieret min varmepumpeløsning?
Ja, Amalo har en række finansieringspartnere, så der er noget til ethvert lånebehov.
Kan jeg få håndværkerfradrag?
Det er ikke længere muligt at benytte håndværkerfradraget pr. 1 april 2022
teknik

Teknik

Få svar på alle dine tekniske spørgsmål om skiftet til en varmepumpeløsning

Hvilken løsning skal du vælge?
Det helt store spørgsmål er naturligvis, om du skal vælge jordvarme, luft til vand eller luft til luft som opvarmningsform. Spørger du os, er svaret forholdsvis enkelt.

Luft til luft-varmepumpen er dømt ude som opvarmningskilde til helårsboliger, så den er ikke i spil. Kampen står derfor mellem jordvarmepumpen og luft til vand-varmepumpen.

Men hvor førstnævnte er omkostningstung i installation, er sidstnævnte langt billigere. Samtidig slipper du for at grave hele haven op, hvis du vælger en luft til vand-varmepumpe, og den ekstra effektivitet, du får fra jordvarmepumpen, står slet ikke mål med den merpris, du skal betale.

Så kort og godt: Vi synes, du skal vælge en luft til vand-varmepumpe! Psst... Vil du have et overblik over, hvordan de respektive varmepumper rent teknisk fungerer, kan vi anbefale dig at læse denne artikel.
Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er et anlæg, der udnytter varmen i enten luften eller jorden til at opvarme en bygning og indimellem også dets brugsvand. Selvom alle varmepumper bruger el, er det ofte en langt mere miljøvenlig løsning end andre opvarmningsformer, og samtidig er varmepumpen som regel billigere i drift. Sammenlignet med en el-radiator bruger en varmepumpe eksempelvis kun ca. en fjerdedel elektricitet til at opvarme en bygning.

I princippet kan varmepumper anvendes i alle typer bygninger. Det kræver dog, at bygningen er velisoleret og har radiatorer nok eller tilstrækkelig gulvvarme til at dække varmebehovet. Er det ikke aktuelt, vil det ikke være muligt at udnytte varmepumpen optimalt; den skal yde mere, end den er beregnet til, og det kan både medføre et højere elforbrug samt forkorte varmepumpens levetid.

Tre typer af varmepumper
Grundlæggende findes der tre forskellige typer af varmepumper – nemlig:

Jordvarme
Luft til vand
Luft til luft
Inden vi undersøger, hvilken løsning der passer bedst til din bolig, tager vi et kig på de respektive varmepumper og forklarer, hvordan de virker.

Jordvarmepumpe
En jordvarmepumpe udnytter den varme, der er tilgængelig i jordens øverste lag. Her graves en lang væskefyldt slange ca. 1 meter ned i jorden, og denne varmes op af den energi, solen giver jorden, hvorefter væsken leder varmen ind til varmepumpeanlægget, der er installeret i boligen – typisk i bryggerset. I anlægget trækkes varmen ud og føres videre til boligens radiatorer eller gulvvarmesystem samt til varmtvandsbeholderen.

Jordvarme er en vedvarende og miljørigtig ressource, hvor du får helt op til 4-5 kilowatt varme for hver 1 kilowatt elektricitet, der anvendes.

Som du nok kan forstå, er jordvarme en bæredygtig og fornuftig varmekilde, som langt de fleste boligejere kunne drage nytte af. Løsningen har bare den ulempe, at der er store omkostninger forbundet med etableringen, ligesom det kræver en forholdsvis stor have, der ikke er beplantet med træer og/eller belægning i form af terrasser og bede – ca. 3-4 m2 pr. m2 boligareal.

Luft til vand
En luft til vand-varmepumpe har ikke slanger i jorden, som en jordvarmepumpe, men den består stadig af to dele; en udedel og en indedel.

Udedelen er et anlæg med en ventilator, der placeres uden for huset. Her trækkes luften ind i en varmeveksler, der overfører varmen til et kølemiddel, som efterfølgende ledes ind til indedelen. Her sendes varmen videre til dine radiatorer og/eller dit gulvvarmesystem samt til brugsvandet, hvis du har valgt en løsning med en varmtvandsbeholder.

Selvom luft til vand-varmepumpen er en smule mindre effektiv end jordvarmepumpen, så er den langt billigere i installation, og du får derfor to store fordele med denne løsning; en relativt lav engangsydelse samt en yderst effektiv varmepumpe.

Luft til luft
Modsat både jordvarmeanlægget og luft til vand-varmepumpen er en luft til luft-varmepumpe ikke en opvarmningsform, der kan stå alene. I hvert fald ikke på helårsboliger. Det er i stedet en varmekilde, der skal ses som ”ekstra” opvarmning eller som alternativ til eksempelvis elvarme, fyr eller brændeovn i et fritidshus.

En luft til luft-varmepumpe kan bedst beskrives som et omvendt airconditionanlæg. Udedelen monteres uden på huset, hvor den udvinder energi ved hjælp af strøm, som omdannes til varme og sendes direkte ind i det rum, hvor indedelen er placeret. Det er således ikke en løsning, der kan opvarme vand, og er dette den eneste opvarmningsform i en bygning, er det derfor også nødvendigt at installere en vandvarmer.

Hvad er en luft til vand-varmepumpe?
En luft til vand-varmepumpe består af en udedel og en indedel. Udenfor trækkes luften ind i en varmeveksler, der overfører varmen til et kølemiddel, som efterfølgende ledes ind til indedelen. Her sendes varmen videre til dine radiatorer og/eller dit gulvvarmesystem samt til brugsvandet, hvis du har valgt en løsning med en varmtvandsbeholder.
installation

Installation

Alt det praktiske vedrørende varmepumpeinstallationen kan du finde her

Er Amalo VE-godkendt?

Ja, Amalo er VE-godkendt, og du kan derfor roligt lade os om at installere din luft til vand-varmepumpe.

Kan jeg stille varmepumpen i min carport?
Der er som sådan ikke nogen begrænsninger for, hvor du stiller varmepumpen, men det kan give en dårlig drift at stille den under en overdækning.
Hvad skal jeg forberede inden installationen?

For at du får den bedst mulige installation, har Amalo et par punkter, som vi gerne vil have, at du har forberedt inden din installationsdato:
1 . Vær hjemme under installationen 
2. Ryd installationsområdet
3. Lav en plan overflade til varmepumpen udenfor
4. Overvej afledning af kondensvand
5. Opret Panasonic Smart Cloud-bruger
6. Evt. frakobling af gas

DEN BEDSTE LØSNING

Vi har fundet balancen
og gjort det nemt for dig

At finde den bedste løsning er ikke let.

Derfor kan du glæde dig over, at vi har gjort arbejdet for dig og fundet den meste optimale løsning, så du både får varme nok i dit hus og samtidig sparer så mange penge som muligt.

Og så kan du glæde dig over, at du får en løsning fra en af markedets absolut bedste leverandører, der sikrer, at du har et driftsikkert og stabilt varmesystem i rigtig mange år.

væghængt-amalo-smart
Rasmus + VP

DET MILJØRIGTIGE VALG

Hvad koster en varmepumpe?

Det kan du finde ud af på få minutter med vores unikke tilbudsgiver. Du indtaster blot din adresse, og ud fra offentligt tilgængelige oplysninger om din husstørrelse, alder, osv., kan vi på sekunder give dig en cirkapris.

Hvis du vil have en helt fast pris, skal du blot svare på nogle efterfølgende spørgsmål, og så giver vi dig et tilbud, du kan vælge at benytte eller tænke videre over.

DEN BILLIGSTE LØSNING

Hvor meget kan jeg spare med en varmepumpe?

Det afhænger af dit nuværende fyr og dit energiforbrug.

Har du et gammelt oliefyr, så kan besparelsen være helt op mod 70 % af det, du i dag betaler for olie.

Har du et gasfyr, er der som regel også gode penge at spare, da en varmepumpe er mere effektiv, og du ovenikøbet også får en stor rabat fra staten på dit nuværende elforbrug. Så har du f.eks. en udespa, swimmingpool, elbil eller andet, der bruger meget strøm, kan der virkelig være mange penge at spare bare på den lavere afgift på el.

væghængt-amalo-smart
Alt, hvad du ellers skal vide

Luft til vand – varmepumper

Der er ingen tvivl om, at man hurtigt får hovedet fyldt med på både indtryk og udtryk, når man dykker ned i varmepumpernes verden. Ikke bare er der flere forskellige versioner at tage stilling til – du skal også overveje montering, placering, støj, elvarmeafgift og meget andet. Nedenfor har vi samlet al den information, du kan have brug for, når du skal træffe valget om, hvorvidt en luft til vand-varmepumpe er den rette løsning for dig. Og når det er relevant, guider vi dig videre til uddybende artikler, hvor du kan finde yderligere informationer om et specifikt emne relateret til varmepumpen. God fornøjelse med læsningen – og sig endelig til, hvis du har spørgsmål.

Hvad koster en varmepumpe?

Du sidder garanteret med det helt oplagte spørgsmål brændende på tungen: Hvad koster en varmepumpe? Måske overvejer du også, om prisen er inklusive montering? Og ikke mindst hvorfor du i sidste ende skal vælge Amalos løsning, når det ikke er den billigste på markedet?

Det er alle relevante spørgsmål, og derfor vil vi gøre vores bedste for at besvare dem så objektivt som muligt.

FAQ

Ofte stillede spørgsmål – fra frost og service til kondens og støj

Som vi skrev i starten, så er vi helt med på, at der er mange ting at holde styr på, når man dykker ned i luft til vand-varmepumpens liv for første gang. Det kan være rart at læse uddybende artikler om de forskellige emner – men indimellem er det mindst lige så rart at få et kort og præcist svar på det spørgsmål, man nu engang har.

 

Derfor har vi neden for samlet en række af de spørgsmål, vi oftest møder. Vi forsøger at holde svaret kort og henvise til artikler, hvor du kan læse mere om emnet, hvis du har lyst.

Vi håber, at du har fundet svar på alle dine spørgsmål om luft til vand-varmepumper. Skulle du alligevel sidde tilbage med et enkelt eller to, så skal du ikke tøve med at kontakte os.

Du kan også springe direkte til tilbudsberegneren – du starter blot med at indtaste din adresse øverst på siden, og så kører det helt af sig selv.

God fornøjelse!

Er Amalo VE-godkendt?

Ja, Amalo er VE-godkendt, og du kan derfor roligt lade os om at installere din luft til vand-varmepumpe.

Hvad er en luft til vand-varmepumpe?

En luft til vand-varmepumpe består af en udedel og en indedel. Udenfor trækkes luften ind i en varmeveksler, der overfører varmen til et kølemiddel, som efterfølgende ledes ind til indedelen. Her sendes varmen videre til dine radiatorer og/eller dit gulvvarmesystem samt til brugsvandet, hvis du har valgt en løsning med en varmtvandsbeholder.

Hvad koster en luft til vand-varmepumpe?

Prisen på en luft til vand-varmepumpe varierer i forhold til en række faktorer, men hos Amalo lander prisen som regel et sted mellem 110.000 og 120.000 kr.