AMALO SOL

Solceller? Producér
din egen strøm

En komplet løsning

Vælg solceller med eller uden batteri Vi klarer monteringen Rådgivning og professionel vejledning
5 stjerner på Google
Customer Avatars +1.500 glade kunder
Solceller
Du kender os måske fra
TV2 LorryTV2 LorryBTFinansGoMorgen Danmark

SÅDAN FUNGERER DET

Svar på nogle simple spørgsmål –
og få et tilbud i dag

Det bliver ikke nemmere at få solceller. Alt hos Amalo foregår 100 % digitalt, men bare rolig, vi holder dig i hånden hele vejen.
Amalo Solceller i by

Sådan gør du

1

Indtast din adresse

Amalo dækker hele landet. Så du indtaster blot din bopæl, hvorefter vi giver et hurtigt indblik i, hvad du potentielt kan spare ved at få installeret solceller.

2

Svar på nogle simple spørgsmål.

Gå yderligere i dybden, og få et skræddersyet tilbud ved at svare på nogle spørgsmål om din situation, din ejendom og dit forbrug. Har vi spørgsmål, kontakter en af vores eksperter dig.

3

Modtag et uforpligtende tilbud

Når alt er på plads, modtager du et gratis tilbud. Accepterer du vores tilbud, vælger du blot en installationsdato, hvorefter vi kommer forbi og installerer dine solceller.

Vores solcelle eksperter har taget valget for dig

Det er en jungle at finde rundt i, hvilken solcelleløsning der er den bedste. Derfor har vi undersøgt markedet og fundet frem til den pakke, der giver dig den bedste værdi for pengene.

Den bedste inverter til dit solcelleanlæg

Huawei Sun2000

Inverteren er hjernen bag solcelleanlægget, som fordeler strømmen mellem husets forbrug, batteriet og elnettet. Denne inverter er den bedste i branchen med 3-faset system, app-overvågning og 10 års garanti.
Inverteren er afgørende for at optimere solcelleanlæggets ydeevne i det moderne hjem. Sørger for at strømmen fordeles på en effektiv måde, hvilket sikrer et optimalt afkast på dit solcelleanlæg. App-overvågning giver nem adgang til justering af strømfordelingen, så du kan holde styr på solcelleanlæggets ydeevne fra din smartphone. Med 10 års garanti er du garanteret en pålidelig og holdbar inverter, som vil fungere optimalt i lang tid fremover.
products_huawei-inverter
products_huawei-luna2000

Fleksibel batteriløsning

Huawei LUNA2000

Huawei LUNA2000 er en førsteklasses batteriløsning, der kan udvides med op til 15 kWh ved at tilføje batterimoduler. Det er den perfekte løsning for dem, der ønsker at optimere deres energiforbrug og minimere afhængigheden af det offentlige elnet.
100 % dyb afladning, hvilket betyder, at du kan bruge hele kapaciteten af batteriet uden at skade det. LiFePO4-teknologi, der giver over 4000 cyklusser, hvilket betyder, at batteriet vil holde i mange år uden at miste ydeevne. En 10-årig garanti, der giver dig ekstra sikkerhed og tryghed ved dit køb.

Verdensklasse paneler

Longi Solar paneler

Vi har valgt topmodellen fra Longi Solar (Med det mundrette navn: LR5-54HPB 390-410m), der producerer op til 405 watt og har en stilren, sort "all-black" overflade og leveres med en ydelsesgaranti på 25 år.
Kendt for at være blandt de bedste i verden og er produceret af Longi Solar, der har mere end 20 års erfaring inden for solcelleteknologi. "Half-cut cells"-teknologien sikrer, at panelerne kan producere strøm selv ved lave indstrålinger, hvilket gør dem velegnede til brug på overskyede dage.
solceller-2
DET MILJØRIGTIGE VALG

Hvorfor vælge solceller?

Der er flere gode grunde til at vælge solceller. Her er nogle af fordelene ved at vælge solceller i stedet for de traditionelle energiløsninger.

home

Billig elektricitet til dit hus

Ikke nok med, at du får billig strøm - den er også klimavenlig.

Sol ikon

Få gratis strøm fra solen

Med solceller kan du producere egen strøm og tjene penge på overskydende energi, du sælger tilbage til elnettet.

Natur ikon

Levetid på omkring 25 år

Solceller har ingen bevægelige dele, hvilket betyder, at de ikke har brug for mekanisk vedligeholdelse og ikke skaber støjgener.

leaf

Spar penge på din energiregning

Solceller kan reducere din afhængighed af elleverandører og spare dig penge på din energiregning.

badge-percent

Spar de dyre tariffer

Med et batteri kan du flytte belastningen og koble batteriet ind, når tarifferne er højest.

amalo-levering

Amalo All-inclusive

Du behøver ikke selv finde håndværkere til arbejdet. Amalo Team rykker ud og klarer hele arbejdet.

Solceller

Hvad er solceller, og hvordan fungerer de?

Solceller er en grøn og vedvarende energikilde, der er kommet for at blive. Solceller producerer el, og når du vælger at få solceller installeret, får du billigere strøm, og dermed sparer du mange penge på din elregning. Samtidig er du med til at producere strøm på en miljøvenlig måde, og du bidrager derfor til den grønne omstilling ved at sænke dit CO2-aftryk.

Med andre ord: Solceller er en fremtidssikret og sund investering, som giver dig mulighed for at sænke din elregning samtidig med, at du får og genererer bæredygtig strøm. Derudover producerer du din egen strøm og er dermed selvforsynende og mere uafhængig af det offentlige elnet.

Med dit eget solcelleanlæg får du en energikilde, der er effektiv, støjsvag, miljøvenlig og pengebesparende. Du får en energikilde med en lang levetid og minimal vedligeholdelse, og samtidig får du muligheden for at lagre den overskudsstrøm, som solcelleanlægget producerer, så du kan bruge den, når du vil – for eksempel når det offentlige elnets tariffer er høje.

Hvor monteres solceller?

Solceller bliver som oftest monteret på taget af private boliger. Det ses typisk som solpaneler monteret på taget, men udviklingen inden for solcelleteknologien har fart på, og det er nu også muligt at få teglsten med integrerede solpaneler. Dette er dog en meget kostbar løsning. Med tiden ses solceller også mere og mere i bybilledet på offentlige bygninger, og endda på biler – fremtiden er her nu!

Foruden at gøre brug af hustage kan solceller også monteres på et stativ på jorden. Samtidig ser vi flere og flere lods- og jordejere udlægge arealer, hvorpå der monteres store solcelleanlæg til gavn for den bæredygtige omstilling.

Når vi taler om et solcelleanlæg, menes der et antal sammenkoblede moduler eller sektioner af solceller, som tilsammen danner et anlæg.

Hvordan virker solceller?

Solceller virker ved, at cellerne bruger energien fra solens lys til at producere elektricitet. Faktisk producerer solcellerne jævnstrøm. Men det er ikke jævnstrøm, vi bruger til elkedlen, opvaskemaskinen, mikroovnen og de øvrige el-apparater i hjemmet, og derfor er det nødvendigt, at jævnstrømmen omdannes til vekselstrøm.

Det er ikke et element, du som sådan behøver at bekymre dig om, for selve omdannelsen fra jævnstrøm til vekselstrøm sker ved hjælp af en omformer, der er forbundet til solcelleanlægget via et kabel. Det sker med andre ord ganske af sig selv, når strømmen går fra at være jævnstrøm til at blive til vekselstrøm, som du kan bruge i dit hus.

Sælg den overskydende strøm

Det er mest midt på dagen, at solceller producerer elektricitet. Men bare rolig, du kommer ikke til at stå uden strøm i kontakterne, når tusmørket sænker sig. Solceller genererer meget mere strøm, end du har brug for, og denne strøm kan enten lagres på et batteri til senere brug – eller du kan sælge den overskydende strøm til elnettet og dermed tjene penge på dit anlæg. 

Hvad er solceller med batteri?

Solceller med batteri gør det muligt for dig at udnytte al den strøm, dit solcelleanlæg producerer. På den måde vil den overskudsstrøm, som normalt vil blive sendt videre til elnettet, i stedet blive opbevaret i dit batteri. 

Dermed er det den oplagrede strøm, du gør brug af om aftenen, når solen ikke skinner, og anlægget dermed ikke producerer elektricitet. Du er på den måde minimalt afhængig af det offentlige elnet, og du slipper for de høje tariffer i de timer på dagen, hvor du bruger mest strøm. Skulle batteriet løbe tør for strøm, får du automatisk el fra det offentlige elnet, så du ikke pludselig står uden strøm.

Et af de områder, hvor det giver rigtig fin mening at investere i solceller med batteri er, hvis du har en elbil, som du oftest oplader om aftenen og om natten, hvor batteriet så kan levere strømmen direkte fra solens stråler tidligere på dagen. 

Hos Amalo har vi udvalgt en batteriløsning i første klasse: Huawei LUNA2000, og den kan udvides med op til 15 kWh ved at tilknytte flere batterimoduler. Når du køber batteriet gennem Amalo, får du ti års garanti, og du er dermed sikret en solid, fleksibel og pengebesparende løsning i mange år.

Hvor skal jeg placere batteriet til mit solcelleanlæg?

Når det kommer til selve placeringen af batteriet til dit solcelleanlæg, vil det være rigtig godt at placere det i en garage eller alternativt et udhus, der er isoleret. Det vigtigste er, at det er et isoleret rum, fordi batteriet ikke kan tåle at blive udsat for meget høje og meget lave temperaturer. 

Hvis du ikke har hverken garage eller isoleret udhus til rådighed, er det næstbedste sted inde i dit hus. Her vil et bryggers være et oplagt rum. 

Det batteri, vi har valgt til vores kunder hos Amalo, er i et stilrent design, og det kan fint falde ind i din øvrige indretning. Huawei LUNA2000 fås i forskellige størrelser alt efter behov, og det kan tilmed aflades 100 procent, hvilket betyder, at du kan bruge hele batteriets kapacitet, uden at det tager skade. 

En oplagt løsning til elbilejere

Som nævnt giver et solcelleanlæg især god mening at investere i, hvis du har elbil, fordi du så kan lade elbilen op med strøm direkte fra solen. Og selv hvis du lader bilen op om natten, kan du stadig få glæde af solens energi; med et batteri til dit solcelleanlæg kan du nemlig lagre strømmen og tappe af den, når du ønsker det.

Når du vælger at investere i solceller gennem Amalo, har vi en færdig pakke klar til dig, som du kan sammensætte efter dine ønsker og behov. Pakken består både af solcellepaneler, inverter og en batteriløsning. Dermed slipper du for at gennemtrawle markedet, som er stort og i mere eller mindre konstant udvikling. Amalo har din hånd, og vores eksperter har fundet markedets bedste paneler, inverter og batteri.

Hvad er hybride solceller?

Hybride solceller er blot en anden betegnelse for solceller med batteri. Et almindeligt solcelleanlæg sender automatisk den elektricitet, anlægget overproducerer, videre til det offentlige elnet. Men med et hybrid solcelleanlæg har du et batteri tilkoblet til dine solceller, således at den strøm, dit solcelleanlæg overproducerer i løbet af dagtimerne, gemmes i batteriet til gavn for den tid på døgnet og året, hvor solcelleanlægget ikke producerer elektricitet.

På den måde kan du gøre brug af den strøm, solcelleanlægget genererer, hele døgnet rundt – også i de mørkeste nattetimer, hvor solen ikke skinner, og anlægget dermed ikke producerer el.

Hvor mange solceller skal jeg bruge?

Når det kommer til det antal solceller, du skal bruge, afhænger det af flere faktorer. Det afhænger for eksempel af, hvor stor en del af dit årlige elforbrug, du ønsker at producere selv ved hjælp af dit nye solcelleanlæg.

Derudover spiller det også en rolle, hvor meget plads du har til anlægget – altså hvor mange solceller der er plads til på dit tag, hvis det er der, du forestiller dig, at solcelleanlægget skal placeres. Alternativt på et stativ på din grund eller et helt tredje sted.

Der er flere forskellige anlæg at vælge mellem, når det kommer til størrelser. Den mest almindelige løsning til et enfamiliehus er et 6 kW solcelleanlæg. Det kan dække det gennemsnitlige årlige elforbrug for en familie med to voksne og to børn. Hvis du ønsker at gå med et 6 kW solcelleanlæg, skal du have mellem 15 og 40 kvadratmeter til rådighed afhængig af placering.

Hvad koster solceller?

For at få et prisoverslag på, hvad du skal give for at få solceller, kan du tage vores nemme løsning i brug i form af vores prisberegner her på siden. Her skal du blot skal indtaste din adresse, svare på nogle enkle spørgsmål, og dernæst får du et uforpligtende tilbud serveret.

Som tommelfingerregel vil prisen typisk lande på et sted mellem 60.000 og 70.000 kr., men kontakt os for at få et prisoverslag, der er mere nøjagtigt. Det er nemmere at give et mere præcist overslag, når vi kender til dit årlige forbrug samt den eventuelle placering af dit nye solcelleanlæg. 

Det spiller nemlig ind, om solcellerne kommer til at have retning mod syd, øst eller vest. Syd er langt det mest optimale sted, hvor du får maksimalt ud af dit solcelleanlæg. Men igen – tag kontakt til os, og hør nærmere.

Gives der tilskud til solceller?

Det er ikke længere muligt at få tilskud, hvis du ønsker at sætte solceller op på dit tag eller på et stativ på jorden eller lignende. 

Men kan det så stadig betale sig at investere i solceller, tænker du måske? Og ja, det kan det i høj grad. Det er fortsat rentabelt at få monteret solcelleanlæg, selvom du ikke længere kan få tilskud til projektet – du får nemlig billig elektricitet, når du har solceller på dit tag.

Med andre ord kan det give en markant lavere elregning at investere i solceller. Samtidig er det en kæmpe gevinst for miljøet, at du nedbringer din private CO2-udledning, og yderligere er solcelleanlæg en fornuftig, langvarig investering med en levetid på et kvart århundrede.

Fordele og ulemper ved solceller

Som nævnt er der en række fordele ved solceller, som både gavner din pengepung og miljøet. Hvis vi starter med at kigge på det økonomiske aspekt, kan du med solceller på taget se frem til en langt billigere elregning, end du er vant til. 

Det kan du, fordi solcellerne blot behøver solens stråler for at producere elektricitet, og den ressource må siges at være gratis og ubegrænset. Det betyder også, at solcelleanlægget ikke koster noget, når du først har fået det monteret, og der er desuden minimal vedligeholdelse ved et solcelleanlæg.

Samtidig får du en økonomisk gevinst ud af solcellerne ved at sælge den overskydende strøm til det offentlige elnet. Solcelleanlægget vil producere mere el, end du kan nå at bruge i nogle måneder, og det betyder blandt andet, at du kan forvente 100 procent dækning af den strøm, du har brug for fra maj til og med juli måned (ved normalt forbrug).

Undgå høje tariffer og spar penge

En anden fordel ved solceller er muligheden for at kunne bruge strømmen fra solcelleanlægget, lige når det passer dig, såfremt du vælger en løsning med et batteri, der kan lagre overskudsstrømmen for dig. Det kan for eksempel komme dig til gode, når tarifferne fra det offentlige elnet er høje på de tidspunkter af dagen, hvor dine solceller ikke producerer strøm. 

Det er typisk i timerne omkring fyraften, hvor du skal bruge mest strøm, at tarifferne er høje, og her kan du så vælge at bruge den lagrede strøm fra batteriet i stedet. På den måde sparer du mange penge i det daglige, når du selv har kontrol over, hvor din el kommer fra.

Nedbring din udledning af CO2

Med et solcelleanlæg er du minimalt afhængig af det offentlige elnet, og dette gør sig som sagt især gældende, hvis du vælger at investere i solceller med batteri. 

Derudover gør du miljøet en kæmpe tjeneste ved at investere i vedvarende energi, der ikke udleder CO2, som fossile brændstoffer for eksempel gør. Ved at gøre brug af en energikilde (solen), der allerede er til rådighed, sparer du kloden for dyrebare ressourcer, og med hensyn til din private konto over, hvor meget CO2 du udleder, kan du tillade dig at pudse glorien, i og med at din el med det rette solcelleanlæg produceres ved hjælp af solen.

Støjsvag energikilde med lang levetid

Endnu en fordel solceller er, at det er en støjsvag energikilde. Du kan faktisk ikke høre din nye energikilde, for den siger ingenting. Derudover udmærker solcelleanlæg sig ved at have en lang levetid på omkring 25 år. Det gør solceller til en god nu og her- samt fremtidssikret investering, da du får glæde af den rent økonomisk med det samme, ligesom din fremtidige elforsyning er sikret.

Samtidig tilføjer solcelleanlæg det store plus til din ejendom, at du får et forbedret energimærke. Energimærker er noget, der fylder mere og mere for danskerne, og her kommer du i trit med tidens udvikling ved at investere i et solcelleanlæg. 

Hvilke ulemper er der ved solceller?

En ulempe ved solceller er, at det ikke er alle husstande for hvem, energikilden er tilgængelig, idet den er pladskrævende – uanset om det gælder solceller på taget eller på et stativ på din grund. 

Derudover er det en energikilde, der kun kan anvendes, når solen skinner, og dermed ikke om natten, hvilket der dog findes en løsning på – nemlig at lagre strømmen i et batteri.

Opsummering af fordele ved solceller

Der er langt flere fordele end ulemper ved at investere i et solcelleanlæg til din ejendom.

Som nævnt ovenfor er fordelene følgende:

  • Du er minimalt afhængig af det offentlige elnet
  • Du sparer penge på flere planer 
  • Lavere elregning
  • Mulighed for at sælge overskudsstrøm
  • Mulighed for at bruge lagret strøm fra dit batteri, når elnettets tariffer er høje
  • Støjsvag energikilde
  • Lang levetid
  • Minimalt vedligehold
  • Forbedring af energimærket for din ejendom
  • CO2-udledning nedbringes.

Hvilken effektivitet har solceller?

Når vi kigger på solceller og deres effektivitet, hentyder vi til den mængde af sollys, som solcellerne rent faktisk absorberer. Blandt de solceller, der er på markedet, ses en gennemsnitlig effekt på op mod 20 procent. Det vil sige, at det er den procentdel, der absorberes og samles som energi, mens resten af solens stråler reflekteres bort. 

Et almindeligt solcelleanlæg, der er placeret bedst muligt (mod syd), kan generere omkring 900 kWh om året pr. installeret kW solcellemodul. Og selvom solcelleanlægget er afhængig af solens stråler for at producere el, kan solpanelet fra Longi Solar, som du får, når du investerer i et solcelleanlæg hos Amalo, generere strøm, også når solens stråler er lavthængende. 

Blandt de bedste i verden

Ovenstående effektivitet er en af grundene til, at vi hos Amalo har udvalgt solcellepanelet fra Longi Solar som det solcelleanlæg, vi sætter op hos dig som kunde. Dette panel er et af de ypperste på markedet, og Longi Solar, der har over 20 års erfaring inden for solcelleteknologien, står bag den model, vi har valgt hos Amalo – nemlig LR5-54HPB 390-410m, som er blandt de bedste i verden.

Foruden solcellepanelet har vi hos Amalo også valgt de øvrige dele af pakken, så du slipper for at finde rundt i junglen af solceller, batterier og invertere. Derfor får du – ud over solcellepanelet fra Longi Solar – også den bedste inverter til dit solcelleanlæg, nemlig en Huawei Sun2000 samt en fleksibel batteriløsning i form af Huawei Luna2000. 

På den måde har vi gjort det så nemt for dig som muligt, i og med at vi allerede har pløjet markedet igennem for de mest optimale muligheder, som du kan sammensætte, som du ønsker – uanset om du er til en løsning med batteri eller ej.

Hvordan kommer jeg i gang med at få et solcelleanlæg?

Når du ønsker at få solceller på dit tag, skal du blot tage fat i os hos Amalo. Det nemmeste er at gå til vores prisberegner og følge vejledningen, som er:

  1. Udfyld din adresse
  2. Svar på enkle spørgsmål om din ejendom og dit forbrug
  3. Modtag et gratis tilbud, og vælg en installationsdato (hvis du synes om tilbuddet)

Dernæst kommer vi forbi og leverer dine nye solceller, så du hurtigst muligt kan komme i gang med at producere elektricitet til eget forbrug. Du kan vælge enten en gør det selv-løsning, eller at vi klarer det hele. Nemmere bliver det næppe.

Hvilket solcelleanlæg leverer Amalo?

Hos Amalo har vores eksperter i solceller som nævnt valgt de ypperste løsninger inden for solcelleteknologien til vores kunder. Det betyder, at dit nye solcelleanlæg kommer til at bestå af paneler fra Longi Solar, der har over 20 års erfaring inden for solcelleteknologi. Vi har valgt topmodellen fra Longi Solar kaldet LR5-54HPB 390-410m, som er kendt som et af de bedste solpaneler i verden. Modellen producerer op til 405 watt og har en ydelsesgaranti på 25 år.

Selve panelet har en stilren og sort “all-black”-overflade. Og selv på overskyede dage kan panelerne generere strøm ved hjælp af “half-cut cells”-teknologien, hvilket betyder, at panelerne også kan producere strøm ved lave strålinger fra solen. Du får dermed maksimalt udbytte af din nye energikilde.

Hvad hører med til et solcelleanlæg?

Som en del af dit nye solcelleanlæg følger også en inverter. En inverter sørger for at fordele den strøm, som anlægget genererer. Strømmen fordeles mellem: 

  • forbrug til dit hjem
  • overskudsstrøm til batteriet 
  • overskudsstrøm til det offentlige elnet.

Det sikrer, at du får det mest optimale afkast af dit nye solcelleanlæg. 

Hos Amalo har vi støvsuget markedet og fundet den bedste inverter i branchen, nemlig en Huawei Sun2000. Det er med andre ord den ypperste inverter til dit solcelleanlæg.

Med Huawei Sun2000 får du en model med et tre-faset system. Samtidig kan du overvåge inverteren ved hjælp af en app. Det gør, at du nemt kan justere på fordelingen af strømmen, samtidig med at du kan tjekke ydeevnen på dit solcelleanlæg direkte fra din smartphone. 

Desuden får du ti års garanti på inverteren, hvilket sikrer dig en pålidelig inverter, der holder i lang tid.

Udover inverteren er det også muligt at få en fleksibel batteriløsning, når du vælger Amalo som leverandør og montør af dit nye solcelleanlæg. Batteriet er modellen Huawei Luna2000, som gør, at du kan få glæde af al den strøm, dit solcelleanlæg producerer, som du ikke når at bruge nu og her. 

Batteriet gemmer strømmen, så du kan anvende den på tidspunkter, hvor solcelleanlægget ikke producerer strøm, såsom i de mørke aftentimer. På den måde kan du vælge at gøre brug af den lagrede strøm på dit batteri på de tidspunkter af dagen, hvor tarifferne fra elnettet typisk er høje. 

Du får dermed fuld kontrol over dine elpriser, så du sparer mest muligt på elregningen ved hjælp af dit batteri, og samtidig er du minimalt afhængig af det offentlige elnet.

Hvordan foregår montering af solceller?

Hos Amalo kan du vælge selv at stå for at montere dine solceller, eller du kan få os til at klare hele processen. Vi kalder det for “sammensæt din egen pakke,” og vi står klar til at hjælpe og rådgive så meget, du har brug for.

Når du vælger, at vi skal montere dit nye solcelleanlæg på dit tag, tager vi et grundigt kig på tilstanden af taget. Vi sikrer for eksempel, at der ikke er knækkede teglsten der, hvor solcelleanlægget skal placeres. Samtidig sørger vi for at montere anlægget på det højeste punkt på taget. Dette sker for at sikre, at tungt nedbør såsom sne let kan løbe af anlægget.

Ud over at montere solcelleanlægget for dig, kan vi også hjælpe dig med at finde ud af, hvilken side af taget, det giver bedst mening at montere anlægget på. Det afhænger af retningen i forhold til de fire verdenshjørner samt eventuelle skygger fra naboens bevoksninger i haven og selve tagets hældning.

Den bedste placering af solceller er på et tag, der har retning mod syd og med en hældning på cirka 30 til 45 grader. Både øst og vest er også gangbare retninger, men syd er klart at foretrække. Det kan omvendt slet ikke betale sig at installere solceller på et tag, der har retning mod nord.

Hvilke regler gælder for solceller og opførelsen af et solcelleanlæg?

Inden du monterer dit nye solcelleanlæg, er det godt at have styr på de love og regler, der gælder for solceller i Danmark. 

Du bør først og fremmest undersøge reglerne på området i den kommune, du bor i. Der kan nemlig være lokalplaner, servitutter og eventuelle fredninger, der er afgørende for, om du overhovedet må installere solceller på din ejendom.

Samtidig kan din kommune have regler, der bestemmer, hvor på din ejendom, du må placere solcellerne. Det er af æstetiske årsager, og det kan være afgørende for, om du må sætte anlægget op på dit tag eller ej.

Hvordan skal jeg tage hensyn til mine naboer?

Et andet sted, hvor det er vigtigt at orientere sig, er Bygningsreglementet. Det er nemlig her, du kan finde ud af, hvordan reglerne er i forhold til passende afstand til naboskel samt hvor højt, det er tilladt at placere et solcelleanlæg. 

Dernæst er det væsentligt at finde ud af, om dit tag kan bære den størrelse solcelleanlæg, der skal til for at kunne levere el til dit forbrug. Det kan vi hos Amalo hjælpe dig med at undersøge. Det er også muligt at vælge en anden placering end lige netop taget til dine solceller. Det kunne for eksempel være på et stativ på jorden, på en facade eller et helt tredje sted.

Når du er bekendt med reglerne på området og har fundet den rette placering, er det egentlig bare ud over stepperne med din nye investering, så du kan komme i gang med at producere strøm til eget forbrug.

Hvor mange solceller bør man sætte op?

Når det kommer til antallet af solceller, du skal sætte op, afhænger det blandt andet af, hvor mange du har brug for til at dække dit eget strømforbrug. Derudover er det naturligvis vigtigt at kigge på, hvor meget dit tag kan bære, forudsat at det er dér, du vil placere solcelleanlægget. Og som et tredje og vigtigt parameter er der antallet af solskinstimer på lige netop din grund.

En gennemsnitlig husstand på to børn og to voksne kan sagtens klare sig med et solcelleanlæg på 6 kW. Det dækker det årlige elforbrug fint for en familie på fire. Bor du alene, kan du overveje et solcelleanlæg på 3 eller 4 kW, og har du en stor husstand, vil et solcelleanlæg på 8 kW være sagen.

Som sagt afhænger størrelsen af solcelleanlægget også af, hvor meget dit tag kan bære, eller hvor meget plads du har på din grund. Er du i tvivl om dette, er du altid velkommen til at kontakte os hos Amalo, og så hjælper vi dig på vej.

Hvad er solceller lavet af?

For at producere solceller skal der hovedsageligt bruges grundstoffet silicium, hvortil der er tilføjet bor og fosfor. Det danner et permanent elektrisk felt, og når solens stråler rammer, kan elektronerne i materialet bevæge sig. De vandrer i én retning, hvilket gør, at de opfører sig som ensrettet elektrisk strøm – jævnstrøm. 

Med en tilhørende omformer bliver jævnstrømmen omdannet til vekselstrøm, hvilket er den strøm, vi bruger i hjemmet, når vi tænder for elkedlen, kaffemaskinen, hårtørreren og så videre. 

Hvor meget strøm producerer solceller om vinteren?

Solen skænker hvert år jorden omkring 120.000 terawatt solstråler. Det er 20.000 gange mere end det energiforbrug, hele verden har om året. Derfor giver det god mening at udnytte solens stråler, der er en ressource, som er tilgængelig og uudtømmelig.

Selv når det er overskyet, producerer solceller stadig elektricitet. De producerer dog mest midt på dagen, når solen skinner. De solceller, vi har valgt hos Amalo, består af en teknologi, som gør det muligt at producere el, selv når solen står lavt. 

Der vil dog være tidspunkter på året og på døgnet, hvor solcellerne ikke producerer strøm, såsom om natten og på de vinterdage, hvor solen nærmest ikke er til at få øje på. Her vil solcelleanlægget kun generere, hvad der svarer til en tiendedel af udbyttet på en solrig sommerdag.

Gem strømmen til de mørke timer

Med andre ord er det i en måned som maj samt sommermånederne, at solcellerne producerer allermest strøm, fordi det er her, der er flest solrige og klare dage.

Derfor er det en rigtig god idé at have et batteri til sit solcelleanlæg. Det gør nemlig, at du alligevel kan få “hjemmeproduceret” strøm, selv når solen er gået ned. Med et batteri vil den overskudsstrøm, solcellerne producerer i løbet af dagen, blive lagret i batteriet. 

Dermed kan du trække på den lagrede strøm, når du kommer hjem efter en lang dag på arbejde og tænder for ovnen for at lave aftensmad. Du vil altså kunne bruge den strøm, dine solceller har genereret, på alle tider af dagen, også når det er månen, du kan se ud af vinduet frem for solen.

Hvad er forskellen på solceller og solfangere?

Der er en meget væsentlig forskel på solceller og solfangere, nemlig:

  • Solceller producerer strøm
  • Solfangere producerer varmt vand og varme

Derudover er solceller fysisk mindre end solfangere. Solfangere er også kendt som solvarmeanlæg, og det er et anlæg, der udnytter solens varme til at opvarme væske. Solceller derimod bruger ikke solens varme, men solens stråler til at generere elektricitet.

Begge teknologier bruger solen som vedvarende ressource til at producere noget, der kommer os til gavn. Der er tale om bæredygtige teknologier, hvilket betyder, at hvis du vælger at investere i solceller til dit tag, får du grøn strøm. Du har dermed en energikilde, der er med til at nedbringe dit CO2-aftryk i verden, hvilket i det store billede kommer os alle til gode.

Hvad gør solcelleanlæg til et miljømæssigt godt valg?

Der er flere ting, der spiller ind i forhold til, at solceller er en decideret solstrålehistorie, når det kommer til det miljømæssige perspektiv.

En af de vigtige aspekter er, at solcellerne bruger en ressource, der allerede er tilgængelig. Der skal dermed ikke bruges energi på at producere noget, såsom når vi brænder kul, olie eller naturgas af for at producere strøm eller varme. Afbrændingen af de nævnte energikilder udleder samtidig enorme mængder af CO2 til atmosfæren, idet der er tale om fossile brændstoffer. Det sker ikke, når det er solens stråler, solcelleanlægget bruger til at generere strøm. Derfor kan vi tale om, at den enkelte husejer, der investerer i et solcelleanlæg til sin ejendom, udleder mindre CO2 ved at få strøm direkte fra solen.

Når et solcelleanlæg ved en privat ejendom så tilmed producerer langt mere strøm, end husstanden kan bruge, får det offentlige elnet også glæde af solens energi, idet overskudsstrømmen sendes til elnettet. Det er også tilfældet, selvom der er koblet et batteri på solcelleanlægget, idet solcelleanlægget kan producere rigeligt med strøm til både husstandens forbrug, batteriet og elnettet – i hvert fald på en god dansk sommerdag med klart vejr og strålende sol.

Er solceller noget for mig?

Overvejer du, om et solceller er en løsning, du skal købe ind i, kan vi hjælpe dig lidt på vej med nogle afklarende spørgsmål. Du kan tage udgangspunkt i følgende:

  • Drømmer du om at producere strøm til dit eget forbrug?
  • Har du plads på dit tag eller på din grund til et solcelleanlæg?
  • Ønsker du at have en langtidsholdbar løsning, når det kommer til generering af strøm?
  • Vil du gerne have klimavenlig strøm, der tilmed er billig?
  • Tiltaler det dig at blive mindre afhængig af det offentlige elnet?

Hvis ovenstående spørgsmål er nogle, du overvejende kan svare ja til, vil investeringen i solceller være en fornuftig løsning for dig. Det mest væsentlige er, om du har plads til solcellerne, hvilket de fleste husejere har, såfremt de vil gøre brug af pladsen på taget.

Når du er mere afklaret med, om solceller kunne være en god løsning til dit behov, kan du begynde at tage stilling til, hvorvidt du ønsker en løsning med eller uden batteri. Et batteri til dit solcelleanlæg vil gøre dig endnu mere uafhængig af det offentlige elnet, idet du kan lagre den strøm, dit anlæg producerer i løbet af dagen. Dermed kan du gøre brug af den lagrede strøm, når du ønsker det – for eksempel når du ønsker at lade din elbil om natten, hvor solcelleanlægget ikke producerer strøm, eller når tarifferne på det offentlige elnet er høje, efter at solen er gået ned.

Hvordan passer solceller sammen med varmepumpe?

Hvis du har en varmepumpe i dit hjem eller overvejer at skifte til luft til vand-varmepumpe, er det oplagt at investere i solceller, der kan producere den strøm, varmepumpen har brug for for at virke.

En luft til vand-varmepumpe giver dig det varme vand samt varme i dine radiatorer og/eller gulvvarme, alt imens solcelleanlægget sørger for strøm til dine el-apparater – herunder varmepumpen. 

På den måde er du helgarderet, når det kommer til at gøre noget godt for miljøet, samtidig med at du sparer penge, fordi du producerer din egen strøm med solceller på taget. Derfor er de to grønne investeringer et fuldendt makkerpar, der går op i en højere enhed.

Vi hjælper dig med at fremtidssikre din ejendom

Hos Amalo kan vi hjælpe med at installere både solceller og varmepumpe, så din ejendom er 100 procent fremtidssikret inden for bæredygtige energikilder. 

Der er mange gode grunde til at tage skiftet nu i en tid, hvor vi er ved at sige farvel til brugen af fossile brændstoffer, som bliver dyrere og dyrere at fyre med. Samtidig er der mange penge at spare i længden på for eksempel de høje tariffer, du skal betale for at bruge strøm på den tid af dagen, hvor du typisk har brug for den.

Alt det slipper du for, hvis du har dit eget solcelleanlæg og er minimalt afhængig af det offentlige elnet. Hos Amalo kan vi både rådgive, levere og installere luft til vand-varmepumper og solcelleanlæg, og vi kan tilbyde det hele til en konkurrencedygtig pris. Vælg os som din montør, slipper du samtidig for besværet med at udvælge de modeller på markedet, der passer bedst til dig; vores eksperter har nemlig allerede udvalgt cremen af cremen både inden for solcellepaneler, inverter og batteri samt luft til vand-varmepumpe og de løsninger, du kan vælge imellem til opvarmning af dit brugsvand.